Happy New Year 2018

New years eve with a large fireworks on the beach and the water with live music from local groups. The end of the year celebrations (Nochevieja) are accompanied by a social gathering in a restaurant. At 12 o’clock at night, when you switch from the old to the new year, it is the intention that you traditionally eat 1 grape at each clock sound. Grapes bring good luck according to the population of the Canary Islands.


Oudejaarsavond met een groot vuurwerk op het strand en het water met live muziek van lokale groepen. De eindejaarsfeesten (Nochevieja) worden begeleid door een sociale bijeenkomst in restaurants. Om 12 uur ‘s nachts, wanneer je van het oude naar het nieuwe jaar overschakelt, is het de bedoeling dat je traditioneel 1 druif eet bij elk klokslag. Druiven brengen veel geluk volgens de bevolking van de Canarische eilanden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: