Recreational Park Puerto Rico – Mogan

The Ayuantamiento from Mogan has confirmed the project to build an urban park in Puerto Rico and the construction will start by the end of March. The works have a budget of more than €1.2 million, financed entirely by the Ayuantamiento, and will take approximately 8 months to complete. recreational park puerto rico PS apartment tauro mogan

The Puerto Rico recreational park will be built on a 10,100 square meters located between the residential area of ​​Motor Grande and the tourist resort area of ​​Puerto Rico. The park is to transform the area from an unused space to a large urban green space.

The park will be divided into three spaces that will include a children’s play area, a sports area, games areas, shaded spaces and rest areas. ,  The square will have a cafeteria and a multi-functional classroom space, among other elements. A park for dogs will be created, this being the first and only space of this type in the municipality of Mogán.

The park will be fenced and its perimeter will be surrounded by a path for walking, running and cycling. Along the route, various sports elements for runners will be installed.

The park is meant to be a space of attraction and leisure both for the residants and tourists, since it will have entrances both to the south – toward Puerto Rico – and to the north – to Motor Grande – as well as a parking area.


De Ayuantamiento van Mogan heeft het project voor de bouw van een stadspark in Puerto Rico bevestigd en de bouw start tegen het einde van de maand maart. De werken hebben een budget van meer dan € 1,2 miljoen, volledig gefinancierd door de Ayuantamiento, en zullen ongeveer 8 maanden in beslag nemen.

Het recreatieve park van Puerto Rico wordt gebouwd op een 10.100 vierkante meter gelegen tussen de woonwijk van Motor Grande en het toeristische centrum van Puerto Rico. Het park moet het gebied transformeren van een ongebruikte ruimte naar een grote stedelijke groene ruimte.

Het park zal worden onderverdeeld in drie ruimtes, waaronder een speeltuin voor de kinderen, een sportterrein, speelruimtes, schaduwruimtes en rustruimtes.  Het plein heeft onder andere een cafetaria en een multifunctionele klaslokaalruimte. Er zal een hondenpark worden gecreëerd, dit is de eerste en enige ruimte van dit type in de gemeente Mogán.

Het park wordt omheind en de omtrek wordt omringd door een pad om te wandelen, hardlopen en fietsen. Langs de route worden verschillende sportelementen voor hardlopers geïnstalleerd.

Het park is bedoeld als een ruimte van ontspanning zowel voor de toeristen als voor de residenten, omdat het park ingangen zal hebben zowel naar het zuiden – naar Puerto Rico – en naar het noorden – naar Motor Grande – als naar een parkeerplaats.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: