Aguimes – Guayadeque

Agüimes is a Spanish town and municipality in the eastern part of the island of Gran Canaria. It is located 5 km from the coast. Aguimes is known for a traditional Canarian hill town. The positioned street statues and sculptures add a series of surprises to a visit to the old town.

Going through Aguimes you will find the signs direction the Barranco de Guayadeque. aguimes guayadeque ps apartment in tauro mogan

it is known for its archaeological remains and for its valuable species of flora and fauna – including one of the largest lizard species. It is also known for the large quantity of cave houses, including a hermitage and various restaurants dug into the rock.

aguimes guayadeque ps apartment in tauro moganNext to the Barranco de Guayadeque is the Barranco las Vacas. This barranco is as well filled with different caves and walking trails.  Cuevas Audiencia is worth to visit. Close to the Observatorio de Astronomico de Temisas.


Agüimes is een Spaanse stad en gemeente in het oostelijke deel van het eiland Gran Canaria. Het ligt op 5 km van de kust. Aguimes staat bekend om een ​​traditioneel Canarische heuvelstadje. De gepositioneerde straatbeelden en sculpturen voegen een reeks verrassingen toe aan een bezoek aan de oude stad.

Als u door Aguimes loopt, ziet u de borden richting de Barranco de Guayadeque.

Het staat bekend om zijn archeologische overblijfselen en om zijn waardevolle soorten flora en fauna – waaronder een van de grootste hagedissoorten. Het is ook bekend om de grote hoeveelheid grotwoningen, waaronder een hermitage en verschillende restaurants die in de rots zijn gegraven.

Naast de Barranco de Guayadeque is de Barranco las Vacas. Deze barranco is ook gevuld met verschillende grotten en wandelpaden. Cuevas Audiencia is de moeite waard om te bezoeken. Dicht bij de Observatorio de Astronomico de Temisas.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: